Lemon curd

sâmbătă, 29 iunie 2013 | Reply

Este o crema de ou cu lamaie cu o textura fina si un gust intens, acrisor-dulceag. Excelenta pentru deserturi cu iaurt, tarte, briose, creme sau clatite.

Ingrediente

4 lamai bio

4 oua + 4 galbenuse

100 gr unt

200 gr zahar

Mod de preparare

Spalam bine lamaile, cu apa fierbinte, radem coaja si stoarcem zeama.

Punem la fiert pe baie de aburi zeama de lamaie cu coaja rasa, zaharul si untul. Lasam pana s-a topit untul si zaharul.

Separat intr-o oala, batem bine cu telul ouale si galbenusele pana amestecul devine omogen. Asezam o strecuratoare deasupra oalei cu ouale, turnam zeama de lamaie calda peste oua, amestecand continuu, apoi punem pe foc mic la fiert cam 5’, amestecand tot timpul.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *