Japoneze

luni, 16 mai 2011 | Reply

Va aduceti aminte de aceasta denumire dejaponeze, a colaceilor mici si impletiti?

Mi-au placut inca de copil si-i mananc cu mare placere si acum…yumi,yumi. Adevarul este ca pana nu am descoperit reteta pe blogul Laurei, cumparam cate o bucata, ori de cate ori mi se facea pofta si dor…acum ii fac in casa, de cate ori vreau… si tocmai de aceia am ales saparticip cu aceasta reteta, la concursul”Bloggospodina”organizatpe blogul Laurei.
Reteta este la fel ca ce-a de pe blogul Laurei, cu mici diferente; am folosit drojdie uscata, am ales framantatulcu masina si am folosit seminte deasupra.

Ingrediente

Aluat:

300ml lapte caldut

50g unt topit

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

500g faina

1 plic drojdie uscata

Pentru deasupra:

1 ou

1lingura lapte

Seminte de susan

Seminte de mac

Seminte de in

Mod de preparare

Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era crescut frumos si gata de modelat.
Ungem planseta de lucru, cu ulei rasturnam aluatul si-l impartim in 12 bucati.Luam cate o bucata, o rasucim, formam un sul, il indoim in mijloc, iar capetele le rasucim intre ele.
Bucla de pe mijloc o ridicam si o asezam exact pe punctul de rasucire a celor doua capete si pe rand introducem capetele sub bucla. (vezi foto).Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat. Asezam japonezele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca inca 30’.Intre timp, batem oul cu laptele si cand japonezele sant bine crescute, le ungem bine cu pensula,apoi presaram seminte pe fiecare, dupa preferinta.Le punem la copt, in cuptorul dinainte incins, pentru 25’.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *