Gogosi umpluti

joi, 7 martie 2013 | Reply

Super deliciosi, gustosi si satiosi !

Timp de pregatire: 120′

Ingrediente

Aluat:

500 ml lapte

3 oua (batute putin)

6 linguri ulei

4 linguri zahar

1 lingurita extract vanilie

coaja rasa, de la 1 lamaie

un praf sare

1 kg faina

10 g drojdie uscata


Umplutura:

800g dulceata de capsuni


zahar farin pentru pudrat

ulei de palmier pt prajit

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in aparatul de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Proramam pentru framantat si dospit, iar cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.

Impartim aluatul in doua parti, intindem cate o foaie de 0,5 cm grosime si taiem cercuri cu ajutorul formei (vezi foto). In mijlocul fiecaruia punem cate o lingurita de dulceata si presam. Gogosile astfel obtinute, le asezam pe o planseta unsa cu putin ulei, pana terminam tot aluatul.

Intr-o tigaie de teflon, incingem uleiul de palmier si coacem gogosile, pe ambele parti, la foc moderat. Le scoatem pe prosop absorbant, dupa care le servim simple sau pudrate cu zahar farin.

Sant delicioase atat calde cat si reci.


Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *