Gogosi a la Sidy

sâmbătă, 28 mai 2016 | 2 Replies

Raspund cu mare drag unei invitatii facute de o buna prietena virtuala Sidonia, o excelenta gospodina si un om cu un caracter minunat 😀

Citez:
„Cu mare drag te invit sa iei parte la provocarea lunii mai de pe Weekend cu spor, unde luna aceasta eu sunt gazda 😆
De pe blogul meu poti sa iti alegeti ORICE doresti ! „

Am ales ceva simplu dar drag mie si familiei mele, am ales reteta Sidoniei de gogosi, pe care am pregatit-o aproape identic , cu mici modificari, am inlocuit zaharul din aluat cu sirop de soc, ca tot e perioada lui 😀 si noua ne place tare mult aroma si parfumul acestor floricele 😛 ,am folosit drojdie uscata in loc de proaspata si am pregatit aluatul in masina de paine 😉 Acestea ar fi diferentele 😀 , a si inca ceva; nu am folosit lamaie 🙄 , credeti-ma, nu mai e nevoie de nici o alta aroma…socul si-a facut pe deplin datoria 😉 Au rezultat niste gogosi aromati si parfumati de nu-ti venea sa te opresti din mancat 😀
Sa incercati reteta chiar merita 😉

 

Ingrediente

Aluat
500 ml apa minerala
100 ml sirop de soc
1/2 lingurita sare
2 oua
1 kg faina
2 lingurite drojdie uscata
Pt prajit
500ml ulei
Pt. deasupra
zahar praf

 

Mod de preparare

Eu am pregatit aluatul in masina de paine ;-) , am adaugat ingredientele in urmatoarea ordine; apa minerala, sirop-ul de soc , sarea, ouale pe care le-am batut putin inainte, faina si la final drojdia uscata. Am setat masina pentru framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba :-D
Cand aluatul a fost gata, l-am scos pe planseta de lucru infainata putin in prealabil, l-am mai framantat putin si l-am intins cu sucitorul cam de 1,5 cm grosime.
Cu o forma de floare, in cazul meu, am decupat gogosii pe care i-am asezat pe un alt platou infainat si i-am lasat inca aproximativ 20' la crescut.
Cand au fost frumosi crescuti, am incins uleiul intr-o tigaie si am inceput sa-i pun rand pe rand gogosii la prajit. Se prajesc pe fiecare parte cateva minute, pana se rumenesc frumos :lol:
apoi ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga excesul de ulei.
Cand s-au racit, le-am pudrat cu zahar farin si am servit cu pofta :lol:
Foartebune !

Sursa: AICI

2 thoughts on “Gogosi a la Sidy

  1. Sidy

    O idee minunata ai avut draga mea Lia ,cu siropul de soc ! Sunt sigura ca si gustul lor a fost minunat…si mi-a placut mult forma lor, de floricica.
    Multumesc mult de tot pentru participare, si te astept cu mare drag si alta data, om frumos si bun !

    Reply
    1. admin Post author

      Multumesc draga mea pentru cuvintele de apreciere, reteta ta este grozava, nu am mai framantat gogosi cu apa minerala pana acum si mi-au placut foarte mult, iar aroma de soc, le da un parfum unic.
      Mi-a facut placere sa particip la parada, mai ales ca invitatia a venit din partea ta.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *