Fursecuri fragede cu portocale

joi, 10 martie 2011 | Reply

Delicioase sfaramicioase, cu iz intens de portocala… yumi,yumi.

Ingrediente

300g untura

300g zahar

2 oua

1 lingura otet

1/4 lingurita sare

1 fiola esenta de vanilie

Coaja rasa de la 2 portocale mari

600g faina

Mod de preparare

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am amestecat sarea. Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la rece pentru cel putin 2h ( eu l-am pregatit seara si am copt fursecurile a doa zi).
Luam cate o parte din aluat, il modelam pe planseta de lucru, il taiem in formele dorite si formam fursecurile. Le asezam in tava tapetata cu hartie si le dam la copt pentru 30’.
Intre timp pregatim urmatoarea tava si procedam la fel…pana terminam tot aluatul.
Dupa ce s-au racit, le sevim simple sau cu glazura la alegere, de ciocolata sau zahar.
Cantitatile din reteta, sant pentru una portie. Eu am pregatit doua portii si mi-au iesit 6 tavi. Se pastreaza foarte bine in caserola bine onchisa, timp de cateva saptamani.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *