Focaccia

vineri, 25 noiembrie 2011 | Reply

Delicioasa pentru un mic dejun sau cina, cu un pahar de lapte sau un iaurt alaturi.

Timp de pregatire: 140′

 

 

Ingrediente

Aluat:

200ml apa

3 linguri ulei

½ lingurita sare

½ lingurita zahar

½ lingurita chimen macinat grosier

1 lingurita Frunze de patrunjel uscate

½ lingurita piper macinat

½ lingurita boia de ardei dulce sau iute daca va place

500g faina

1 plic drojdie uscata

Pt deasupra:

50ml apa

50ml ulei de masline

½ lingurita praf de usturoi

Frunze de rozmarin proaspete

Mod de preparare

Preparam un aluat din ingredientele de mai sus, in masina de paine, pe care o setam la framantat si dospit. Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie.

Scoatem aluatul dospit pe planseta de lucru,pe care am uns-o putin cu ulei, il mai framantam putin sa scoatem bulele de aer, apoi il intindem in tava (cu mainile). Lasam inca 15 minute la crescut apoi cu degetele formam adancituri in aluat. Amestecam apa, uleiu si praful de usturoi si cu o pensula, ungem din abundenta suprafata aluatului. Frunzulitele de rozmarin, le maruntim si le presaram deasupra.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc moderat, 45 minute.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *