Ficat de pui cu mamaliguta

luni, 4 aprilie 2011 | Reply

O tocanita de ficat cu mamaliguta, usor si rapid de gatit si cu putina imaginatie, un platou atractiv!

Ingrediente

500g ficat de pui portionati

1 lingura ulei

3 cepe mari tocate

3 catei de usturoi maruntiti

1 ardei iute tocat

250mlbullion

1 legatura Frunze de patrunjel tocat

sare

piper

½ lingurita chimion macinat

mamaliguta

Mod de preparare

Separat am facut o mamaliguta pe care am repartizat-o in forme si am lasat-o cam 15’ sa se raceasca.Punem uleiul la incins intr-o cratita. Adaugam bucatile de ficat, bine spalate si scurse.Lasam cam 5’ la dinstuit dupa care le scoatem cu o paleta, intr-un bol.In uleiul ramas punem ceapa,usturoiul si ardeiul iute. Adaugamcuburile de legumesi lasam la dinstuit pana ce, ceapa, devine moale si transparenta,apoi adaugambullion-ulsi ficateii. Adaugam praful de chimion, sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic sub capac, cam 20’ pana se formeaza un sos legat.La final adaugam frunzele de patrunjel si oprim focul.
Am rasturnat formele cu mamaliguta pe o tava, am aranjat ficateii si mamaliguta pe un platou, am folosit pentru décor cateva felii de rosii si frunze de patrunjel si am servit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *