Eclere

joi, 24 noiembrie 2011 | Reply

Un dulce usor, fin, elegant, si foarte bun…nu-i asa ca v-am facut pofta ? 😀

Timp de preparare: 150 minute

Ingrediente

Aluat:

375ml apa

245ml ulei

Un varf de sare

250g faina

8 oua

Crema:

250g margarina/unt

200g zahar

45g faina

1L lapte

1 fiola esenta vanilie

Glazura:

100g nutella

50g unt

Mod de preparare

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.

Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.

Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.

Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand( pe aburi) nutella cu untul.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *