Dulceata naturala de ghimbir

sâmbătă, 26 mai 2012 | Reply

Este o dulceata puternic picanta, care se ia ca tonic digestiv, ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos.

Pe langa calitatile terapeutice excelente…este foarte gustoasa la prepararea dulciurilor, atat sub forma solida cat si sub forma lichida.

Timp de pregatire: 20’

 

 

 

Ingrediente

2 cani ghimbir ras, ramas dupa extragerea siropului

300g miere de albine

Mod de preparare

Topim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul.

Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu ramana goluri de aer, adaugam si restul de miere, formandu-se astfel o pelicula protectoare la suprafata. Capsam borcanul si-l depozitam in camara la racoare.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *