Este timpul in care aceste minunate si parfumate flori,trandafirii 🙂 , ne incanta cu frumusetea si parfumul lor deosebit…
In acest an sunt o norocoasa deoarece, o prietena foarte draga 😛 , ma aprovizioneaza saptamanal cu florile de trandafir ce se intrec parca, in a se deschide si a impresiona prin marimea si mireasma lor 😛 Nu are decat o tufa, de „Rosa Damascena” dar e mare 😉 si suficienta pentru cateva borcanele de dulceata delicioasa 😀 si pentru asta ii multumesc 😛
Ingrediente
300 g petale de trandafiri1 L apa
700g zahar
2 lingurite rase de sare de lamaie
Mod de preparare
Luam trandafirii taiati cu tot cu rozeta, ii trecem sub un jet de apa, desprindem petalele si cu o foarfeca taiem terminatiile albe si punem petalele intr-o strecuratoare , pana terminam operatiunea cu toate rozetele. In orice caz, pentru cantitatile date mai sus, la final trebue sa avem 300g petale gata curatate ;-) pt pus in cratita :-DPunem la fiert apa cu zaharul si lasam pana se leaga un sirop, la fel ca la orice alta dulceata.
Intre timp, punem florile in robotul cu lame si adaugam peste ele sarea de lamaie. Punem capacul si mixam cateva rotatii, doar pana acestea se amesteca si se maruntesc petalele ( vezi poza ).
Cand siropul este legat, adaugam petalele maruntite si mai lasam la fiert cateva minute, pana ce dulceata este legata. ( Facem testul cu picatura pe farfurioara...ca la orice dulceata ).
Intre timp pregatim 6 borcanele de 100g (in cazul meu) , le spalam si le sterilizam.
Cand dulceata este legata suficient, umplem borcanelele, le capacim si le punem in prosoape sa stea la duns, pana a doa zi cand le etichetam si le depozitam in camara :-P.
Bineinteles dulceata se poate consuma si imediat ce este gata, dar suficient de rece, ca sa nu ne ardem ;-)
Sper ca v-am fost de ajutor si mai ales ca veti preparati si voi reteta :-P
Pofta buna !