Covrigi cu mac si susan

joi, 5 aprilie 2012 | Reply

Deliciosi si crocanti pentru micul dejun cu o cana de lapte fierbinte !

Timp de pregatire : 200′

Ingrediente

Aluat:

150ml lapte

½ lingurita sare

1 ou (batut putin)

2 linguri ulei

500 g faina alba

1 plic drojdie uscata

Pt.glazura:

1 ou

1 lingura seminte de mac

1lingura seminte de susan

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam pentru framantat si dospit.

Intre timp pregatim semintele, in boluri separate, iar oul evident intr-un alt bol, il batem bine cu o furculita.

Cand aluatul este gata dospit, il golim pe planseta de lucru, putin infainata si impartim aluatul in gramajoare mai mici sau mai mari, depinde cum doreste fiecare.

Formam suluri subtiri, pe care le rasucim doua cate doua, apoi le taiem si le unim capetii. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam cam 15’ sa creasca. Ungem fiecare cofrig cu ou batut si presaram deasupra seminte. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *