Cosulete cu nuca si magiun

duminică, 27 decembrie 2015 | Reply

Un desert dulce cu care am crescut 😀 mi-aduc aminte cu drag si dor, ca mama mea face-a aceste cosulete atat de gustoase…care nu au lipsit niciodata de pe masa noastra, in zilele de sarbatoare 😛

Timp de pregatire: 120′

Ingrediente

Aluat:

600g faina
300g unt 80%
4 galbenusuri
100g smantana de gatit
100g zahar praf
1 lingurita extract vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare

Umplutura:

600g magiun de prune
6 albusuri
200g zahar tos
1 fiola esenta de rom
300g nuca macinata

Mod de preparare

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam untul la temperatura camerei, galbenusele, zaharul, sarea, bicarbonatul stins cu lamaie si smantana. Amestecam si framantam putin pana optinem un aluat bine legat si ne lipicios. Adunam aluatul intr-o gramajoara, acoperim cu folie si dam la rece de pe o zi pe alta, sau cel putin 2h.
Pentru copt, pregatim formele ondulate de tabla ;-) , le ungem bine cu ulei, apoi cu un servet de hartie tamponam si indepartam excesul de ulei.
Intindem aluatul pe masa infainata cam de 1/2cm si cu un disc, ceva mai mare decat formele, decupam cercuri pe care le asezam in forme, apasand usor aluatul pe marginile ondulate.

In fiecare cosulet adaugam cate o lingurita de magiun si asezam cosuletele in tava de copt.
Albusurile le batem cu zaharul pana optinem o spuma ferma apoi adaugam esenta si nuca macinata. Incorporam nuca in bezea, amestecand usor cu o paleta. Punem spuma intr-un pos si umplem fiecare cosulet acoperind complet magiunul.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, pentru 25' la 160*.
Asa fierbinti, dupa doar 2-3' dupa ce le-am scos din cuptor, cu o manusa trasa pe mana stanga, luam fiecare forma de tabla, o inclinam usor deasupra palmei drepte si cosuletele vor cadea singure :-D , apoi le asezam pe un gratar la racit.
Cans sunt complet reci se pudreaza cu zahar .In total am optinut 46 de cosulete super delicioase:lol:

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *