Cornuri dulci cu branza si rozmarin

miercuri, 13 noiembrie 2013 | 2 Replies

Excelente pentru micul dejun, langa o cana de lapte 😀 !

Timp de pregatire: 190’

Ingrediente

Ingrediente aluat:

300ml apa

200ml lapte

1 lingura zahar

½ lingurita sare

1 ou(putin batut)

50g margarina topita

1kg faina alba "Dobrogea"

Umplutura:

1kg branza dulce de vaci

100g zahar

2galbenuse+ 1 ou intreg

Cateva ramuri de rozmarin proaspat

Glazura:

1ou

1lingura lapte

50g zahar tos

 

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina si am pus ingredientele exact in ordinea enumerata la ingrediente... pt. aluat, am setat programul de framantat si dospit ;-) si intre timp mi-am pregatit umplutura :-) .
Ouale cu zaharul le-am frecat intr-un bol, pana si-au dublat volumul si in acelasi timp zaharul s-a dizolvat, am adaugat branza de vaci si rozmarinul taiat marunt. Am omogenizat amestecul si l-am dat la rece pana cand aluatul a fost gata ;-) .
Cand semnalul sonor m-a anuntat ca masina, si-a finalizat treaba :lol: , am scos aluatul (din cuva masinii) pe planseta de lucru stropita inainte cu putin ulei si am impartit aluatul in patru parti egale.
Am intins fiecare bucata de aluat in cate-o sfera pe care am sectionat-o in opt bucati egale. Pe fiecare bucatica de aluat am pus cate o lingura de umplutura.
Am rulat de la exterior spre interiorul sferei , apasand putin pe margini (vezi poza). Am asezat cornurile cu distanta intre ele, in 2 tavi dinainte tapetate cu hartie de copt si le-am lasat la dospit 30’.
Intre timp, intr-un bol mic am batut bine oul cu laptele si mi-am pregatit o pensula ;-) si am aprins cuptorul aragazului :-P .
Cand timpul s-a scurs si cornurile au crescut in volum, am uns fiecare cornulet cu amestecul de ou si am presarat deasupra zahar tos.
Am copt cornurile timp de 40 minute la foc mediu.
Servim cand se racesc ! lucru destul de greu dealtfel :roll: deoarece aroma a rosmarinului la coacere se imprastie in toata casa :lol: .

Pofta buna !

2 thoughts on “Cornuri dulci cu branza si rozmarin

Dă-i un răspuns lui Cretu Veronica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *