Cornulete fragede umplute cu rahat

marți, 20 decembrie 2011 | Reply

Micute, delicioase, sfaramicioase si tare gustoase yumi, yumi ! 😀

Timp de pregatire: 100 minute

Ingrediente

200g untura

450g faina

2 plicuri praf de copt

2 linguri de otet

8 linguri apa

Umplutura:

Rahat taiat bucatele mici

Deasupra:

Zahar pudra vanilat(cu seminte din pastaie)

Mod de preparare

Intr-o canita stingem praful de copt cu otetul. Intr-un bol incapator, adaugam untura, amestecul din canita, apa si faina. Omogenizam si framantam cu mana timp de cateva minute, mai exact pana aluatul nu se mai lipeste de maini(cam 10 minute). Pornim cuptorul aragazului.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-un dreptunghi. Taiem triunghiuri, punem pe fiecare cate o bucatica de rahat si rulam. Asezam cornuletele in tava tapetata si dam la copt pentru 25-30 minute. Fierbinti, le tavalim prin zahar pudra.

Se pot servi imediat, dar dupa 1-2 zile sant atat de fragede ca se topesc in gura…

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *