Cornulete cu gem

vineri, 13 ianuarie 2012 | Reply

Deoarece in compozitia lor nu am folosit oua, si lactate, se pot consuma si in perioada de post. 😆

Timp de pregatire: 150 minute

Ingrediente

200 ml apa

150 gr margarina topita
150 grzahar

putina sare
1 plic zahar vanilat
1 lingura coja rasa de lamaie
500 g faina
1 plic drojdie uscata
Pt umplut:

gem de prune(sau de care doriti)

Pt deasupra:

1 lingura ulei

100g zahar tos

Mod de preparare

Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.

Se pot consuma ata calde cat si reci.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *