Am pregatit aceasta ciorbita foarte gustoasa 😛 cu paste Baneasa si am inscris reteta aici, unde Cristina, ne-a invitat sa participam la concurs-ul lansat pe blog-ul ei. Si pentru ca fata asta chiar imi este draga ( cu toate ca ne cunoastem doar virtual) si pentru ca premiile puse la bataie nu sunt deloc de neglijat 🙄 am raspuns la invitatie 🙂
Deci revenind la ciorba, va spun doar ca este usor de facut 😆 este gata de servit in mai putin de o ora 😉 si este foarte buna la gust 😀 deci va poftesc la masa !
Timp de pregatire: 55’
Ingrediente
1 lingura ulei
2 morcovi mari
1 bucata radacina de patrunjel
1 bucata telina
2 cartofi mari
1 ceapa
1/2 ardei kapia rosu
1/2 ardei gras verde/galben
2 catei de usturoi
Sare
Piper
patrunjel verde
200g taitei Baneasa cu 4 oua.
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare.Ceapa o taiem solzisori, ardeii in cuburi si usturoiul il maruntim.
Punem o oala de 5L pe foc, adaugam uleiul si il lasam la incins. Punem pe rand :ceapa, dupa aprox. 2’, adaugam radacinoasele si usturoiul, amestecam si lasam la calit cam 5’ dupa care adaugam ardeii si cartofii. Asezonam, amestecam si mai calim totul impreuna inca vreo 5’. Peste legume adaugam 4L apa fierbinte, sau supa de oase dupa preferinta si lasam sa fiarba inca 30’. Inainte cu 5’ de a stinge focul, adaugam si taiteii Baneasa. La final, mai asezonam daca este nevoie si servim ciorba cu patrunjel verde tocat deasupra.
Pofta buna!