Ciorba de cartofi cu jumarele

marți, 21 iunie 2011 | Reply
Hranitoare, aromata si gustoasa, yumi,yumi… 😆

Ingrediente

300g costita afumata

500g cartofi

1 legatura ceapa verde

1 fir praz

2 morcovi

1 telina (radacina)

1 ardei gras rosu

Frunze de : telina, tarhon, cimbru verde

Sare

Piper

500g smantana

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi. Morcovii si telina curatate le dam pe razatoarea mare.Maruntim ardeiul, prazul si ceapa. Frunzele le tocam marunt.Taiem costita in bucatele si o punem la prajit pana devine jumari. O scoatem pe o farfurioarasi in grasimea lasata, adaugam ceapa si ardeiul.Dupa aprox. 2’ adaugam zarzavaturile, amestecam si dupa 5’punem si cartofii.
Lasam la dinstuit alte 5’ pana cartofii isi schimba culoarea. Adaugam apa, cam o palma peste zarzavaturi, punem jumarile, jumatate din frunzele tocate, sare ,piper si lasam sa fiarba cam 30’.
Cand zarzavatul este fiert, adaugam smantana, restul de frunze, sare si piper si mai lasam 2-3’(fara sa de-a in clocot) si ciorba noastra este gata.
Se serveste fierbinte cu un ardei iute langa.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *