Ciorba cu legume si inimi de pui

miercuri, 6 noiembrie 2013 | Reply

Am facut ciorbita in Philips Multicooker si nu am sa ma repet sa va descriu cat e de grozav si cat este de bun, un astfel de aparat in bucatarie…vreau doar sa va spun ca timpul efectiv pierdut de mine pentru prepararea ciorbei a fost 10’ pregatirea ingredientelor (curatat, spalat, tocat legume) + 10 minute prajit carnea 😛 in rest nimic : nu am amestecat, nu am supravegheat, mi-am vazut linistita de citit ! Semnalul sonor mi-a amintit ca mancarea este gata 😀 iubesc noua mea jucarie ! Dar sa trecem la reteta 😉 ca poate vi s-a facut foame 😆 .

Timp de pregatire: 60’

Ingrediente

500g inimi de pui

30 ml ulei

2 morcovi

1 bucata telina

1 cartof mare

1 ceapa medie

1 ardei gras

250g ciuperci

Sare

Piper

Frunze de patrunjel

Smantana/iaurt optional

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam si le taiem cuburi. Carnea o spalam in apa rece, apoi o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Punem uleiul in bolul multicookeru-lui, selectam programul fry, timp 10’, adaugam inimioarele si amestecam putin. Cand timpul s-a scurs si semnalul sonor ne anunta ca e gata, adaugam legumele, selectam programul stew, timp 40’, mai amestecam de vre-o doua ori sa inabusim putin legumele, adaugam ciupercile taiate felii si turnam deasupra 3L de apa. Adaugam sare si piper, inchidem capacul si lasam aparatul sa faca ce stie el cel mai bine ;-) sa gateasca pentru noi :lol: .
La final adugam frunze de ptrujel tocate, mai asezonam daca este nevoie si servim ca atare, sau dupa dorinta cu smantana/iaurt, dupa placerea fiecaruia.

Pofta buna !

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *