Chiftelute marinate, cu taitei de orez

miercuri, 18 ianuarie 2012 | Reply

Un meniu complet, delicios si hranitor.

Timp de pregatire: 80′

Ingrediente

Ingrediente: Pt chiftelute

500 gr carne tocata de porc

1 felie paine

1 morcov

o ceapa mica

5 cateiusturoi

1 legatura patrunjelverde

1 lingura pesmet

1 ou

sare

piper

Pt sos:

400ml suc derosii

100ml vin alb

2 linguri de otet de mere cu miere

2 catei deusturoi

Un farf lingurita de sare

o lingura rasa,de zahar

3 foi dedafin

Un praf piper

Pt garnitura:

Taitei de orez “Vifon”

Mod de preparare

Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingredient, peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam apoi cu mana bilute, le asezam in tava, pe gratarul cuptorului cu convectie si coacem 15 minute la 200*.

Pt sos, luam o tigaie, adaugam sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat si restul ingredientelor si dam la foc mic pentru 10-15 minute. Adaugam chiftelutele si stingem focul. Lasam prêt de 5-10 minutele ca sosul sa patruda bine in chiftele.

Intre timp pregatim taiteii, conform instructiunilor de pe ambalaj si meniul este gata.

Servim chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si pudrati cu frunzulite de marar.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *