Un meniu complet, delicios si hranitor.
Timp de pregatire: 80′
Ingrediente
Ingrediente: Pt chiftelute
500 gr carne tocata de porc
1 felie paine
1 morcov
o ceapa mica
5 cateiusturoi
1 legatura patrunjelverde
1 lingura pesmet
1 ou
Pt sos:
400ml suc derosii
100ml vin alb
2 linguri de otet de mere cu miere
2 catei deusturoi
Un farf lingurita de sare
o lingura rasa,de zahar
3 foi dedafin
Un praf piper
Pt garnitura:
Taitei de orez “Vifon”
Mod de preparare
Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingredient, peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam apoi cu mana bilute, le asezam in tava, pe gratarul cuptorului cu convectie si coacem 15 minute la 200*.
Pt sos, luam o tigaie, adaugam sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat si restul ingredientelor si dam la foc mic pentru 10-15 minute. Adaugam chiftelutele si stingem focul. Lasam prêt de 5-10 minutele ca sosul sa patruda bine in chiftele.
Intre timp pregatim taiteii, conform instructiunilor de pe ambalaj si meniul este gata.
Servim chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si pudrati cu frunzulite de marar.
Pofta buna!