Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

joi, 16 ianuarie 2014 | Reply

Este o reteta pe care o fac atunci cand mi se strang mai multe albusuri (le congelez 😉 si cand am destule…prepar minunatia aceasta de chec ) 😀

Timp de pregatire: 75’

Ingrediente

Ingrediente: (un pahar = 350ml)

un pahar cu albusuri

un pahar cu zahar
un pahar cu faina
un pahar cu amestec de fructe confiate si alune de padure (se gasesc de cumparat)
50 ml de ulei
50g coaja de portocala cu zahar
o lingurita extract de vanilie
100g rahat colorat
un plic praf de copt

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Cand spuma e bine legata, adaugam si faina, apoi uleiul, coaja de portocala, praful de copt si vanilia. Amestecam compozitia apoi adaugam rahatul taiat in bucati si dat prin faina(pt a nu se lipi bucatelele intre ele) si amestecul de fructe. Cu o spatula omogenizam totul cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de chec tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, la 180* pentru 45’.

Se scoate din tava , se lasa la racit si numai dupa aceia se portioneaza si se serveste.

Se poate servi simplu, asa cum am procedat eu (este destul de dulce) sau se poate pudra cu zahar praf sau alta varianta ; acoperit cu glazura preferata :-P .

Oricare optiune o veti alege :-D v-a fi cu siguranta un deliciu !

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *