Ceva dulce de post – salam de biscuiti

luni, 5 august 2013 | 1 Reply

Sau altfel spus 😉 prajitura copilariei 🙂

Ingrediente

500g biscuiti de post

500g rahat

100g stafide

30ml rom

1 cana apa

125g margarina vegetala

50g cacao

100g nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom.
Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam.

Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam sa dea cateva clocote si sa se mai topesca rahatul, dar nu de tot si tragem cratita de pe foc. Adaugam margarina, amestecam bine pana ce se topeste, punem stafidele, omogenizam si rasturnam amestecul peste biscuiti.

Cu o paleta amestecam totul pana se formeaza o coca.

Intindem o folie pe masa de lucru, rasturnam coca si cu mainile umede ii dam forma unui cilindru pe care-l tavalim prin nuca de cocos (vezi foto).

Infasuram „salam-ul” in folie, cat mai strans si-l dam la rece pentru cel putin 4h.

Se taie in felii si se serveste.

 

Pofta buna!

 

One thought on “Ceva dulce de post – salam de biscuiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *