Carne de berbec cu varza acra, la cuptor

luni, 7 martie 2011 | Reply

O mancare delicioasa, care are nevoie de cateva ore bune de preparare…mai exact 4,5 h, dar merita…

Ingrediente

1 kg carne berbec (pulpa si coasta) taiata in bucati

2kg varza murata, tocata

2 cepe mari taiate marunt

100ml ulei

500ml bullion

100g pasta de tomate

1 lingurita boia de ardei dulce

½ lingurita chimen

½ lingurita cimbru

½ lingurita maghiran

½ lingurita piper

½ lingurita usturoi uscat

½ lingurita coreandru

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute,apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac,cam 25-30’.
Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas si calim varza. Adaugam si pasta de rosii amestecand din cand in cand sa nu ardem varza. Se va cali cam in 20’.
Luam o tava de friptura in care golim carnea cu tot cu sos si o acoperim cu varza calita. Acoperim tava cu o folie, apas-ind bine marginile sa nu intre aersi dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 3,5 h.
Preparatul se serveste cald, cu un ardei iute alaturi.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *