Briose cu portocale

vineri, 21 ianuarie 2011 | Reply

Aromate si delicioase, foarte bune pentru micul dejun sau o gustare. Inscriu si aceasta reteta la„Dulce Romanie – provocarea lunii ianuarie 2012”http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html.
Foarte bune pentru micul dejun sau o gustare. 😀

Timp de pregatire: 45′

 

 

Ingrediente

125g iaurt

200g zahar

2 oua

½ lingurita praf de portocala

300g faina

1 plic praf de copt

100g unt topit

1 portocala

Pt deasupra: (optional)

50g zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol incapator frecam ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, untul si praful de portocala. Separat incorporam praful de copt in faina si adaugam in compozitia umeda. Amestecam de jos in sus pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in formele de briose, tapetate cu hartie speciala, adaugam in fiecare, cate o feliuta de portocala si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.

Se pot servi simple sau pudrate cu zahar, asa cum am ales eu.

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *