Branza dulce de vaci

joi, 27 aprilie 2017 | Reply

Dragii mei azi m-am gandit sa va arat cum pregatesc eu branza dulce , in casa 😛 si pe care v-o recomand cu drag sa o incercati.
Se pregateste foarte usor si mai ales foarte important 😯 doar cu ingrediente naturale 😛

Ingrediente

4 L lapte de vaca 3,5%
10 linguri suc de lamaie ( 4 lamai)

Mod de preparare

Punem laptele la fiert, intr-o oala incapatoare si intre timp stoarcem lamaile.
Cand laptele a dat in clocot ;-) stingem flacara. Adaugam sucul de lamaie, amestecam de cateva ori in compozitie si punem capacul. Lasam asa circa doua ore.
Pregatim o bucata de tifon sau o panza subtire si deasa, pe care o asezam intr-o strecuratoare, deasupra unui alt vas ( pentru a strange zerul) .
Dam capacul la o parte, deja branza este formata, adunata :-D , amestecam cu lingura de doua, trei ori si rasturnam totul in strecuratoarea cu tifon. Legam capetele panzei si atarnam "saculetul" cu branza de un carlig ( eu l-am atarnat deasupra ghiuvetei) si lasam branza sa se scurga inca vreme de doua ore, aproximativ ;-) .
Acum branzica este gata si se poate folosi ca atare sau in orice preparate doriti :-D .

Ps: zerul rezultat din prepararea branzei, nu-l aruncati 8-O ! este foarte bun la prepararea aluaturilor sau a ciorbelor :-P .

Sper ca v-am ajutat si v-am starnit interesul pentru a incerca si voi reteta :lol:

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *