Deliciosi si savurosi, nu pute-au lipsi din meniul mosu-lui 😀 !
Timp de preparare: 120′
Ingrediente
200 g margarina
150 g zahar pudra
1 ou
1 lingurita zahar vanilat
½ lingurita praf de portocala
300 g faina
5 g praf de copt
3 linguri cacao neagra
Mod de preparare
Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra pana devine crema.
Adaugam oul si mixam pana se incorporeaza, apoi faina amestecata cu praful de copt si aromele. Aluatul se imparte in 2 parti egale.In una din jumatate incorporam prin framantare cacaua, iar cealalta jumatate ramane alba.
Masa de lucru o ungem cu ulei, intindem aluatul alb intr-un dreptunghi si aluatul negru in alt dreptunghi. Suprapunem aluatul negru peste cel alb, rulam strans si dam rulada la rece pentru cel putin 30 minute.
Taiem cu cutitul felii groase de aproximativ 1 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15-20 minute.
Se pot servi imediat, dar se pot si pastra timp de cateva saptamani, in recipienti inchisi ermetic.
Pofta buna!