Toamna…castane…miros de sarbatori 😆 asa descriu eu aceasta reteta…
Timp de pregatire: 200′
Ingrediente
200 g untura
200 g unt 82% grasime
200 g zahar
200 g castane coapte
1/2 lingurita sare
1200 g faina
Mod de preparare
Punem in bolul mixeru-lui untul la temperatura camerei, untura, sarea si zaharul si mixam. Adaugam ouale pe rand unul cate unul, mixand in continuare. Cand toate ingredientele sunt bine amestecate si arata ca si o crema ;-) adaugam miezul de castane coapte si dat pe razatoarea mare. Amestecam si apoi adaugam in reprize si faina. Cand aluatul este prea dens pentru mixer, transferam aluatul pe planseta de lucru infainata si continuam framantatul manual, incorporand restul de faina, pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Adunam aluatul intr-o gramada mare si-l invelim in folie alimentara, apoi il dam la rece pentru cel putin 2h.
Pt coptul biscuitilor, pregatim 4 tavi cu hartie de copt, pornim cuptorul aragazului, pregatim formele decupatoare si impartim aluatul in 3. O parte ramane pe masa de lucru, iar celelalte doua, invelite individual cu folie, le pastram in continuare la rece.
Intindem aluatul cu sucitorul, in strat subtire de 0,5 cm, decupam si asezam formele in tava. Coacem biscuitii la 200*c, pentru 8-10'.
Din aceste cantitati de ingrediente, vor rezulta 4 tavi mari de biscuiti .
Se pot consuma ca atare sau se pot lipi intre ei cu gem, crema, ciocolata, la alegerea fiecaruia.
Eu am ales sa-i lipesc cu magiun de prune :-D facut de mine si au iesit deliciosi :-)
Ps:Functie de faina folosita si de marimea oualor, cantitatea de faina poate varia, mai mult sau mai putin fata de cantitatea pe care eu am dat-o in reteta.
Spor la preparat si pofta la mancat !