Atat de delicati si imiresmati…incat nu poti sa te opresti din rontait yumi,yumi.
Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Andreea-Pasiune pentru bucatarie:si situlPastai de vanilie .
Timp de pregatire:60′
Ingrediente
100 g unt
100g zahar
2 galbenusuri
200g faina
1 lingurita flori de leventica
1varf cutit de sare
Mod de preparare
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute.
Intre timp pornim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt.
Intindem coca, de aprox. 1 cm grosime, pe platoul de lucru putin infainat si decupam biscuitii cu formele preferate.
Dam biscuitii la copt, la foc mediu pentru 20 minute. Mirosul care va inunda toata casa, este unic si deosebit de placut !
Biscutii se pot servi imediat, dar sant la fel de gustosi si a doua zi, asta in cazul in care mai ramane vre-unul ?
Pofta buna!
Ps:poate fiun dar dulce minunat :lol: pentru un mic cadou !
Ce bine arata.Vreau si eu sa fac si acum ca am vazut ce bine arara astia m-ai provocat!
Sunt tare buni, sa-i incerci ca sigur o sati placa 🙂