Bezele perfecte

vineri, 11 februarie 2011 | Reply

Mici, motate, delicate, de un alb imaculat ! bune, bune de tot.

Timp de pregatire: 150’

 

 

 

Ingrediente

200g albusuri

200g zahar tos

200g zahar farin

½ lingurita suc de lamaie

Un praf sare

Mod de preparare

Albusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute bune.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului.

Punem compozitia intr-un pos si formam bezele motate, de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele.

Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot (eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata).

Simplu si foarte bun !

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *