Batoane de cereale cu fructe deshidratate

joi, 23 iunie 2011 | Reply

Cele mai bune batoane de cereale cu fructe deshidratate pe care le-am mancat vre-o data… incrcati si-mi veti da dreptate!

Cu aceasta reteta particip la concursul Taginiada,de pe blogul Laurei Laurentiu , reteta ii apartine, eu am incercat-o, am facut o singura modificare 😉 in loc de ciocolata alba si am folosit lapte condensat.

Timp de pregatire: 100’

 

 

Ingrediente

200g fulgi de porumb

6 linguri zahar brun

100g lapte condensate

4 linguri miere de albine

100g unt

100g smochine

100g curmale

Mod de preparare

Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb.

Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc. Adaugam laptele condensate(sau ciocolata alba) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta consistent dar care curge, o golim peste fulgi si fructe si amestecam foarte bine totul.

Tapetam o tava cu hartie de copt si golim amestecul. Cu lingura sau cu o paleta, intindem uniform si apasam bine. Punem tava la rece pentru cel putin 1h, dupa care portionam si servim minunate batoane de cereale !

Si pentru ca eu ma pregatesc de vacanta mi-a venit ideia de a le inpacheta in hartie pergament pe fiecare in parte. Vor fi minunate pe drum…

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *