O muratura asortata, colorata, rapid si usor de preparat 😉
Timp de pregatire: 45’
Ingrediente
2kg conopida
1kg ardei gras amestec (verde, galben si rosu)
hrean
marar uscat
telina tije cu frunze verzi
2 plicuri picant fix
300g zahar
600ml otet
Mod de preparare
Curatam si spalam conopida. Spalam si indepartam cotorul si semintele ardeilor pe care ii lasam bucati mari.
Spalam 2 borcane de 3L, adaugam cate o crengta de marar, una de telina si 2 fasii de hrean,pe fundul fiecaruia. Asezam alternativ , ardeii si conopida pana umplem borcanele. Deasupra punem dinnou hrean, marar si tije de telina. Pregatim lichidul, conform instructiunilor de pe plicu si turnam peste legume. Legam borcanele cu celofan (ale mele sunt fara filet) si pentru o mai buna siguranta de pastrare, le-am legat si cu hartie cerata, peste celofan.
Pofta buna !